Landsbyklynger – Kommunesamarbejde

DGI har med projektet Landsbyklynger etableret 24 nye landsbyklynger fordelt over hele Danmark. Det er sket i et samarbejde med Realdania, Lokale og Anlægsfonden, en række af landets kommuner samt en hel masse frivillige. Resultaterne formidles nu i en ny rapport. Rapporten giver indblik i borgernes syn på deres lokalområde og har fokus på samarbejde […]

Landsbyklynger – Gå sammen i dit lokalsamfund

Vestrum

Sognegrænser og gammelt nag har udfordret klyngen VestRum. Men for første gang er borgerne formelt begyndt at mødes på tværs af syv, tidligere adskilte sogne. Fælles mål og gode idéer danner afsæt for en ny samlet identitet.

Mols i Udvikling

På Mols fik udfordringer med affolkning og skolelukning engagerede borgere til at udvikle nye fællesskaber og løsninger sammen med Syddjurs Kommune. Resultatet er en klynge, der sikrer, at beboerne ikke skal pendle to gange og samler landsbyer på tværs af gamle skel.

Landet på Midtfyn

Hvordan sikrer man, at politikerne lytter til én, selvom man kun er et lille lokalsamfund? På Midtfyn blev etableringen af en landsbyklynge vejen til indflydelse og synlighed på den kommunalpolitiske dagsorden.

Molsskolen

Skoleleder Claus Olesen om skolen og “Mols i Udvikling”